Your Community Bookstore
75
AKIDAH : PEMAHAMAN & PERPECAHAN UMAT SEPANJANG ZAMAN
RM5.00 RM19.90
AKIDAH : PEMAHAMAN & PERPECAHAN UMAT SEPANJANG ZAMAN
Price RM5.00 RM19.90
Product SKU 9789675426957
Brand MustRead
Size (L x W x H) 15 cm x 10 cm x 3 cm
Availability In Stock
Quantity
Description

Persoalan akidah merupakan persoalan yang amat penting dalam kehidupan Muslim. Akidah yang benar lagi mantap dapat menyelamatkan seseorang Muslim daripada kancah kesesatan. Oleh sebab itu, setiap Muslim berkewajipan mempelajari, memahami, menghayati dan seterusnya mempraktikkan persoalan akidah Islam agar mereka beroleh kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

Namun, akhir-akhir ini gejala ajaran sesat, fenomena murtad dan masalah sosial semakin membarah dalam sendi masyarakat Islam. Kesemuanya berpunca daripada ketipisan atau ketohoran akidah yang bertapak dalam jiwa sanubari setiap Muslim. Generasi Rasulullah SAW dan para sahabat merupakan contoh terbaik dalam hal ini. Mereka memiliki akidah yang kental, ibadah yang konsisten dan perhiasan akhlak yang terbilang sehingga mereka muncul sebagai generasi terbaik dan cemerlang dalam segala lapangan hidup.

Buku ini merupakan sumbangan yang tidak seberapa ke arah pengukuhan akidah, pemahaman ilmu yang benar dan pengamalan yang konsisten di samping perhiasan akhlak terpuji di kalangan umat Islam agar mereka lahir sebagai umat yang terbaik sebagaimana yang pernah dirintis oleh generasi Rasulullah SAW dan para sahabat.

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews