Your Community Bookstore
RM45.00
Al-Quran Al-Karim Muslimah B5 Balqis (Bag)
Price RM45.00
Product SKU 9789839140101
Brand Pustaka Darul Iman
Size (L x W x H) 18 cm x 7 cm x 20 cm
Availability In Stock
QURANBAGB5
Quantity
Description

Al-Quran Tafsir + Terjemahan + Tajwid Berwarna Al-Quran Al-Karim Muslimah ini mengandungi 319 Tafsir Bertema - Istimewa Untuk Muslimah. Menampilkan keistimewaan khat atau tulisan yang lebih besar dan selesa untuk dibaca.

Disajikan dengan bentuk pelbagai tema ayat-ayat al-Quran yang dipilih berdasarkan empat tema; tema HUKUM, tema IBRAH, tema TOKOH PEREMPUAN dan tema Akidah & Akhlak sesuai bagi golongan wanita.

1) Tema HUKUM - Berkisar tentang perintah dan larangan dalam ibadah, peraturan ekonomi, waris dan lain-lain yang secara zahir ayat tersebut berlaku untuk lelaki, mahupun berlaku untuk suatu kejadian tertentu. Namun, berdasarkan kaedah Usul Fiqh, ayat tersebut berlaku juga pada golongan wanita.

2) Tema IBRAH – Menceritakan kisah, sirah, hari kiamat, syurga dan neraka, langit dan bumi, sains dan lain-lain. Di sebalik semua itu ada pengajaran yang boleh diambil sebagai cerminan pedoman hidup wanita.

3) Tema TOKOH WANITA – Menerangkan tentang tokoh-tokoh wanita di dalam al-Quran, sama ada yang baik mahupun sebaliknya. Kisah ini bertujuan menjadi teladan dan panduan perilaku yang harus diikuti atau dijauhi.

4) Tema AKIDAH & AKHLAK – Menghuraikan berkenaan akidah dan akhlak yang diharapkan dapat menjadi bimbingan untuk berkelakuan mulia sebagai makhluk ALLAH dan menjauhi akhlak tercela supaya terhindar daripada kemurkaan-NYA. Eksklusif dibawakan 33 Pesanan Rasulullah SAW Kepada Wanita di akhir mushaf. Mushaf Al-Quran terjemahan Bahasa Malaysia dengan tajwid berwarna. Khat al-Quran menggunakan penulisan Resam Uthmani. Mempunyai Panduan Tanda Wakaf dan Tanda Bacaan. Disemak oleh Ahli Lajnah Tasheh Al-Quran KDN Malaysia dan mendapat kelulusan daripada Kementerian Dalam Negeri (KDN) Malaysia.

 

** Percuma Non-woven beg Gallery Bookstore dengan pembelian Al-Quran yang berharga RM 50 & keatas.

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews
Sales Campaign
0
0
D
0
0
Hours
0
0
Minutes
0
0
Seconds
RM36.10
RM38.00
5
6 Sold
RM128.30
RM135.00
4
3 Sold