Your Community Bookstore
72
ISLAM UNTUK SEMUA
RM5.00 RM18.00
ISLAM UNTUK SEMUA
Price RM5.00 RM18.00
Product SKU 9789670392103
Brand MustRead
Size (L x W x H) 20 cm x 13.5 cm x 1.7 cm
Availability In Stock
Quantity
Description

Kenapa perlu memeluk Islam sedangkan agama lain juga mengajarkan kebaikan? Bukankah ini maknanya Islam tidak mengiktiraf agama lain? Sehingga orang-orang yang tidak masuk Islam digelar sebagai kafir, sedangkan mereka juga mempunyai agama. Ramai yang mengatakan tidak ada paksaan untuk memeluk Islam tetapi kenapa apabila bukan Muslim ingin berkahwin dengan Muslim perlu memeluk Islam? Bukankah ini satu pemaksaan?

Muslim selalu cakap Islam agama yang mudah tetapi kenapa banyak pantang larang dalam Islam? Bukankah pantang larang tersebut akan menyusahkan manusia?

Islam telah mengatur hubungan Muslim dengan bukan Muslim tetapi kenapa masyarakat berbilang kaum di Malaysia tidak dapat hidup harmoni? Bahkan kebanyakan Muslim tidak boleh mempunyai hubungan yang baik dengan non Muslim, terlampau mementingkan diri sendiri Ada banyak lagi soalan-soalan yang sentiasa bermain di minda bukan Muslim dan bahkan Muslim itu sendiri. Buku ini akan menjawab soalan-soalan tersebut dengan menggunakan dalil al-Quran, hadis dan lojik akal.

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews